Final Cut Pro:

A számítógépek elterjedésével a videós világban a nyersanyag feldolgozás átkerült a lineáris vágópultokról a non-lineáris számítógépekbe. A videós musterek, (felvételek) feldolgozása ma már digitális úton történik.
A Final Cut Pro segítségével non-lineárisan szerkeszthetünk (vághatunk), melynek egyik legnagyobb elõnye a minőségvesztés-mentes feldolgozás. Az Apple 1999-ben alkotta meg a vágóprogramját a Final Cut Pro-t, mellyel belépett a broadcast televíziós és videós világba.

Az évek során a vágóprogram számos újításon és bõvítésen esett át, követte a piaci igényeket, ami azt eredményezte, hogy ma már széles körben használják mind az otthoni felhasználásban, mind pedig a professzionális világban: televíziós műsorok, nagyjátékfilmek, klippek, reklám filmek stb.

Az Apple Final Cut Pro a világ vezető professzionális videóvágó alkalmazása. A Final Cut Studio csomag többi eszközével együtt (Motion, Soundtrack Pro, Color, Compressor, DVD Studio Pro) a teljes filmes utómunka folyamat egy rendszeren belül kezelhető.
Számos nagy stúdió, mint a BBC és a 20th Century Fox is használja készülő produkcióiban.

A Greenbox Kft. több éves tapasztalattal rendelkező profi Final Cut Pro vágókkal és profi technikával rendelkezik.